Начало ›Статии ›Монограмите - стилна декорация за дома

Монограмите - стилна декорация за дома



15.04.2015 г.

Монограмите - стилна декорация за дома


Когато става дума за декорацията на дома, най-изчистените и прости идеи често са най-атрактивните решения. Монограмът е един пример за стилна декорация, която лесно може да подчертае вашата индивидуалност в личното ви пространство по изключително елегантен начин. Акцентът, който могат да придадат вашите собствени инициали, е страхотно интериорно допълнение към всеки дом. Добрата новина е, че подобно решение подхожда както на традиционния интериор, така и на модерната визия. Да разгледаме десет различни по стил и дизайн решения, в които общият знаменател е именно монограмът.


Игриви инициали

Монограмите - стилна декорация за дома

Поръчайте вашите инициали в класически калиграфски стил или с модерни извивки, и ги окачете над леглото в спалнята, на вратата на гардероба или дори над бюрото в офиса. Така ще придадете индивидуалност на своето лично пространство.


Букви в рамка

Монограмите - стилна декорация за дома

Първата буква от името ви може да се превърне в страхотен аксесоар за дома или офиса, ако я сложите в стилна рамка. Възползвайте се от огромното разнообразие от шрифтове, класическа или модерна стилистика в избора на рамки и фон за вашия инициал.


Шаблони

Монограмите - стилна декорация за дома

Можете да използвате една изпитана и много проста техника, за да украсите избрана от вас стена със своя монограм. Използвайте стикер, декал ("ваденка") или дори шаблон, за да пренесете изображението на стената над спалнята, дивана или дори трапезарията.


Платно

Монограмите - стилна декорация за дома

Текстилен символ или буква, пришит или залепен внимателно към платно за живопис, може да се окаже вашият избор, ако харесвате стилните и артистични решения. Можете да намерите платно за рисуване във всеки магазин за художници или в по-големите книжарници.


Колаж

Монограмите - стилна декорация за дома

Комбинирайте монограма с колаж по ваш вкус и освежете пространството с индивидуалния си почерк. Изберете материали и естетика, които да радват окото и да отразяват вашата личност. Това е чудесна добавка към интериора в младежката стая, таванското помещение или ателие, но изглежда също толкова добре и във всекидневната.


Направи си сам

Монограмите - стилна декорация за дома

Всеки проект, който насърчава вашата креативност, винаги е добре дошъл. Да изработите ваш собствен монограм от дърво или друг лесен за моделиране материал е чудесно забавление, а резултатът е абсолютно индивидуален, и оттам – неповторим!


Изчистен дизайн за всекидневната

Монограмите - стилна декорация за дома

Холът ви е чудесно място да сложите вашите семейни инициали. В рамка, залепени директно на стената, или пък изрисувани с бои... развихрете фантазията си и създайте нещо уникално.


Флорални мотиви

Монограмите - стилна декорация за дома

Цветята излъчват нежност, изящество и красота. Можете да ги използвате, за да създадете собствен монограм, с който да украсите избрано от вас кътче в дома. Използвайте изкуствени или сухи цветя и ги подредете във формата на вашата буква. Красиво, нали?


Малки акценти

Монограмите - стилна декорация за дома

Буквите не трябва задължително да бъдат твърде големи или обемни, за да грабват окото. Ярък цвят, интересна текстура или нестандартно място - всеки малък акцент е добре дошъл, за да подчертае вашата индивидуалност.


Естествени материали

Монограмите - стилна декорация за дома

Тези дървени букви, покрити с боя металик, смело комбинират модерния и рустикалния стил. Поръчайте или изработете сами свои букви от дърво и изпробвайте различни комбинации от бои или декупажна техника, след което украсете с тях някой ъгъл от вашия дом.


Източник: homedit.com
Посещения: 3687




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии