Начало ›Новини ›София кърпи 45 км улици

София кърпи 45 км улици

Започват метрото до ''Сребърна'' през лятото

28.04.2014 г.

София кърпи 45 км улици


През тази година в столицата ще бъдат изцяло ремонтирани близо 45 километра ключови улици и булеварди, похвали се кметът на града Йорданка Фандъкова. Трябва да стартира поправката на "Ботевградско шосе" и "Овча купел", а майстори вече работят на естакадите при Лъвов мост и Семинарията. За наливането на асфалт по трасетата, мостовете и подлезите общината е предвидила около 120 млн. лв. Част от парите се осигуряват от заема за 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка.

"Ремонтите се правят на етапи, като се стараем да не спираме движението, за да има минимални затруднения за трафика", обясни Фандъкова.

От края на февруари тапа къса нервите на шофьорите заради изграждането на кръговото кръстовище при Лъвов мост, а майсторите са затворили северното платно на бул. "Сливница". Веднага след това ще се оправи и южното, а движението ще се прехвърли по готовото. Самият Лъвов мост ще бъде изцяло затворен в разгара на лятото за 50 дни, когато ще се извърши и ремонтът на историческия мост. Плановете на общината са до края на октомври да е готово цялото кръстовище, а през лятото се предвижда и нов асфалт на бул. "Мария Луиза" от Лъвов мост до Халите.

В момента опашки се вият и по бул. "Цариградско шосе" в отсечката между "Г. М. Димитров" и "Александър Малинов". За да не се затваря изцяло основната артерия на града, движението става с прехвърляне от една в друга лента. Сега се обновява и надлезът при 4-ти километър, който не е виждал ремонт от 40 години, а след това и мостът при "Александър Малинов". Стойността на обекта е 10,5 млн. лв., а тапата ще продължи до есента.

Трудности в трафика има и по бул. "България", където се обновява трамвайното трасе. Заради изграждането на канализация и електропреносна мрежа лентите за движение са стеснени. Ремонтът там ще продължи до юли. Тогава трябва да завърши изграждането на кръстовище на две нива при Семинарията, обеща Фандъкова.

Нови притеснения за шофьорите обаче ще има и по бул. "Ботевградско шосе". Там е плануван ремонт в участъка от ул. "Летоструй" до Околовръстния път. Освен нов асфалт в проекта влиза укрепване на петте моста.

До седмици ще започнат и ремонтите на бул. "Овча купел" в участъка от ул. "Житница" до бул. "Цар Борис III". Работите ще продължат до юни. Тогава ще започне ремонтът на бул. "Сливница" и ул. "Г. С. Раковски".

Заради многото тапи в града строежът на метрото до ул. "Сребърна" ще започне през летните месеци, а не както първоначално беше решено – от април.


Източник: в. Монитор
Посещения: 1299




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...




 



Тагове Новини