Начало ›Статии ›Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия



08.09.2015 г.

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия


Касъл Рок Хаус е частна резиденция, която се намира в северната част на Нова Зеландия. Проектирана е да служи само като лятна вила, а не като постоянно жилище. Проектът е разработен от архитектурното студио на Никола и Ланс Хербс.

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

Архитектите от години търсят перфектния начин да поместят своите проекти в околната среда с възможно най-минимална намеса, и Касъл Рок не е изключение в това търсене. Свързаността с ландшафта и специфичния климат на Нова Зеландия ги вдъхновява да се опитват да създават къщи, които са естествено продължение на пейзажа, без да го подчиняват. Неслучайно специализираното списание Monocle описва работата на Хербс в едно от ревютата си като "забележително и майсторско вписване на иновативни сгради в околната среда, което в същото време създава невероятни гледки".

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

Това описание се отнася с пълна сила и за последния им проект – Касъл Рок е завършена през 2015 г. и уникалният й дизайн позволява да бъде възприемана като органична част от естествения пейзаж, без от това да страдат удобството или функцията.

Къщата е разделена на модули и фрагментирана, но в същото време вътрешните обеми и външните форми са тясно свързани помежду си. Отделните павилиони са свързани по интуитивен начин в цялостно пространство, което следва склона, на който е изградена къщата, като по този начин увеличава възможностите за уникална панорамна гледка.

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

Жилищното пространство е обособено в отделен павилион с отворена кухня, място за отдих и две покрити веранди. Интериорният дизайн е семпъл и приветлив.

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

В зоната за почивка пространството е отделено визуално с дървени панели в различен цвят за стените, отворени лавици и удобна пейка (с вграден ракла) до прозореца. Оттук гледката е наистина забележителна! Мястото до прозореца е отличен кът за четене и безспорно е едно от най-уютните местенца в цялата къща.

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

Вътрешността на къщата е решена с естествени материали – дървени панели покриват стените, подовете, таваните. Усещането е типично ваканционно, но и много уютно, като в стара хижа. Топлината на дървото и органичният цвят придават търсен ефект на интимност и задушевна обстановка. Голяма част от панелите са подвижни и могат да се преместят, ако има нужда от по-голямо отворено пространство.

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

Стълбището води към по-ниското ниво, на което са разположени спалните помещения. Има две големи спални, както и голямо пространство за гости, което може да приюти четири души.

Лятна къща сред природата в Нова Зеландия

Тази невероятна крайбрежна къща е истинско съкровище сред природата в Нова Зеландия. Причудливата й форма всъщност следва дословно извивките на земята и е изцяло съобразена с околната среда. Нестандартното разположение е използвано оптимално, за да осигури на собствениците максимално удобство, множество скрити функции, но цялостно семпъл, топъл и приветлив дизайн.

Източник: homedit.com
Посещения: 3357




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии