Начало ›Статии ›Минималистична къща с панорамен изглед

Минималистична къща с панорамен изглед



14.08.2015 г.

Минималистична къща с панорамен изглед


Функционалната съвременна архитектура винаги привлича вниманието дори на най-консервативните привърженици на традиционния стил. Трябва да признаем, че има нещо наистина интригуващо в модерните дизайнерски сгради, създадени по новаторски и изчистен естетически начин. Семплите форми често прикриват, при това доста успешно, гъвкавост и разнообразие във вътрешния обем. Прикрит зад прости, почти футуристични форми, този дом в Бразилия е поредното доказателство за това, че не бива да се съди за книгата по нейната корица.

Минималистична къща в Бразилия

Този проект за практична къща е завършен през 2014 г. Тази съвременна резиденция е разположена в живописен район, предградие на красивата столица Бразилия. Пълният размер на къщата е едва 90 квадратни метра, което отговаря по-скоро на стандартен апартамент. В този смисъл това не е истинска семейна къща, а по-скоро самостоятелно жилище, но с доста потенциал.

Минималистична къща с панорамен изглед

Мястото, на което е издигнато това творение на бразилските архитекти, е основен плюс на резиденцията. Въпреки скромните си размери, къщата разполага с дворно място – парцел с площ от 1800 квадрата. Тишината и просторът на околностите правят тази сграда отлична за ваканционна къща, в която човек може да се наслади на пълно спокойствие.

Минималистична къща с панорамен изглед

Построена на лек склон, къщата е с гледка към околността и от двете страни. Големите плъзгащи врати са от стъкло, което позволява на естествената светлина да прониква и осветява дома през целия ден. Освен това това решение предоставя и възможност на собственика да се наслаждава на гледката навън през цялото време. Къщата е модернистична, но свързана с околното пространство по изключително естествен и органичен начин.

Минималистична къща с панорамен изглед

Именно поради тази причина проектантите са взели решение да не заравняват терена, а да съобразят конструкцията на къщата с естенствените особености на парцела.

Интериорът е минималистичен, опростен и с мисъл за функцията и максималната полза от минимум оборудване и мебелировка. Къщата се състои от всекидневна, която е свързана с отворен кухненски бокс, работен кабинет, спалня, баня и килер. Интериорните пространства са очертани от малки тераси и плъзгащи врати от стъкло.

Минималистична къща с панорамен изглед

Минималистична къща с панорамен изглед

Всекидневната и кухнята са решени в неутрални цветове. Сивото е основният оттенък, използван в декорацията. Приятен акцент създават топлите тонове на естественото дърво в мебелите. Опростена мебелировка, отворени рафтове и етажерки, елегантно кътче с техника (стереоуредба, телевизор, домашно кино). Всичко това оставя достатъчно въздух така, че 95-те квадрата на жилището се усещат като много повече.

Минималистична къща с панорамен изглед

Подобна цветова палитра е използвана и в спалнята. Няколко акцента в черно и бяло играят роля на свързващо звено между отделните елементи. Дървените подове придават топлина и уют, а пространството се увеличава оптически благодарение на големите панорамни прозорци с гледка към гигантския двор.

Минималистична къща с панорамен изглед

Минималистична къща с панорамен изглед

Що се отнася до строителните материали, за изграждането на тази забележителна постройка е използвана усилена бетонна структура. Визията на бетона е използвана като допълнителен естетически ефект, който придава сериозност и сурово, натурално усещане на къщата отвън. В резултат, интериорният дизайн е еклектичен и дори индустриален по своя характер, но цялостното впечатление от сградата клони към модерния стил, като не липсват и класически елементи.

Минималистична къща с панорамен изглед


Източник: homedit.com
Посещения: 4625




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...




 



Тагове Статии