Начало ›Статии ›Апартамент с модерен интериор в Ню Йорк

Апартамент с модерен интериор в Ню Йорк



29.05.2012 г.

Апартамент с модерен интериор в Ню Йорк


Собствениците на този двуетажен апартамент в Ню Йорк поискали оригинален дизайн, подходящ за младо семейство. Те се обърнали към Pulltab Design, за да проектират за тях бъдещия им дом.

Концепция

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк
Първоначално, клиентите пожелали новият дизайн освен да добави интересни архитектурни решения и обнови цялостния интериор, да обърне специално внимание на разположението на мебелите и осветлението. Собствениците  много държали на концепцията за свободно разположените мебели и осветление.

Модернистична архитектура

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк
При дискутирането на проекта разговорът се завърта около модернистичната архитектура на  Geoffrey Bawa, Carlo Scarpa и Richard Neutra. Въз основа на тези разговори, става ясно, че новият дизайн трябва да се стреми към топли и отворени интериорни пространства с уникални детайли, ръчна изработка. Резултатът е доста приличен – изключително уютен интериор, с пространства отворени едно към друго, огромни прозорци снабдяващи помещенията със светлина и семпла мебелировка.

Материали и цветове

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк
Архитектите са избрали да комбинират материали като бетон, черен американски орех, бронз и стомана, с модернистични елементи, картини с естествени бои и лакирани повърхности. Цветовете в този интериор са сведени до минимум – основно присъстват бяло и кафяво.

Вертикалната градина

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк
Сърцето на апартамента безспорно се намира в зоната за хранене. Трапезарията и кухнята са разположени на отделна площадка, оформена като тераса, малко над нивото на всекидневната. На външната страна на тази тераса е инсталирана зелена стена-градина. Гледана откъм дневната тази "градина" привлича вниманието и придава тайнственост на интериора. Възглавничките, разположени на меката мебел в дневната, повтарят флоралните мотиви от "градината", като по този начин засилват въздействието на този декоративен елемент.

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк

Басейн в дневната

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк
Точно под вертикалната градина е разположен  плитък басейн, изработен от стоманени листи. Той е поставен там по две причини. Първата – да улавя водните капчици, падащи от системата за напояване, скрита зад градината. Освен че има чисто практична функция, басейнът внася в интериора успокояващият ефект на вътрешна водна градина.

Падащи  панели

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк
На източната стена е инсталирана система от панели, която освен че служи като модерна и лъскава облицовка има и друго практично приложение. Някои от панелите могат да се отворят, превръщайки се в маса за игра на шах, маса за хранене или бар със стъклени рафтове. Отваряйки се, всеки отделен панел разкрива част от стената отзад, оцветена в различен контрастиращ цвят. Това дизайнерско решение обогатява като цяло външния вид на стената, прави я интересна, и създава усещане за мащаб.

Цветови ефекти

Апартамент с модерен интериор в НюЙорк
За да се разграничат функциите на всеки падащ панел са използвани 3 цвята: оранжев, ярко жълт и тъмно син. Тези панели раздвижват пространството и създават препратки към творчеството на  Piet Mondrian от 20-те и 30-те години на миналия век.


Източник: www.contemporist.com
Посещения: 3400




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...




 



Тагове Статии