Начало ›Новини ›Центърът на Ямбол ще бъде ремонтиран с пет милиона лева

Центърът на Ямбол ще бъде ремонтиран с пет милиона лева

Ще бъде положена нова настилка на терен от 24 400 кв. м

13.05.2013 г.

Центърът на Ямбол ще бъде ремонтиран с пет милиона лева


С близо 5 млн. лв. ще бъде ремонтирана централната градска част на Ямбол, съобщиха от местната управа.

Парите за това ще бъдат осигурени чрез проект по ОП "Регионално развитие". Ремонтът ще започне с основна реконструкция на централния площад между общината и читалище "Съгласие", улица "Г. С. Раковски" от ул. "Преслав" до пл. "Освобождение", както и района около Безистена.

Проектът предвижда площадът между общината и читалището да запази функцията си на основно място за провеждане на мащабни общоградски събития.

Преминаването по кръстовището "Раковски - Преслав" ще бъде улеснено. Проектът предвижда то да се изпълни с груба релефна настилка (паваж от пресован бетон) и да бъде повдигнато на нивото на пешеходната зона.

Зелените площи по ул. "Г. С. Раковски", в участъка от общината до библиотеката ще бъдат разширени, като около тях ще се обособят места за сядане. Зелените и цветни площи са основен мотив в проекта за благоустройство на пространството около Безистена.

Специални настилки ще наподобяват релсите, върху които ще бъде разположен макет на конския трамвай, емблематичен за града през първата половина на 20 век.

Проектът предвижда да бъдат обособени общо 5100 кв. м зелени и цветни площи, ще бъде положена нова настилка на терен от 24 400 кв. м. Уличното осветление ще бъде реконструирано.

Едновременно с това са одобрени за финансиране още 10 обекта на обща стойност близо 4.7 млн. лв., които се отнасят до възлови участъци от централната градска част, уточняват от общината.


Източник: в. Дневник
Посещения: 1526




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Новини