Начало ›Статии ›Модерен интериор в традиционен апартамент

Модерен интериор в традиционен апартамент



29.08.2012 г.

Модерен интериор в традиционен апартамент


Кой казва, че няма начин класическият апартамент да се превърне в модерен. Дизайнерите от бразилското студио Estudio Guto Requena доказват, че могат да създадат модерен интериор в обикновен двустаен апартамент в един от кварталите на бразилския град Сао Пауло. Смесица от класически и модерни черти, този апартамент е перфектното жилище за човек, който живее сам или за млада двойка, без деца. В този апартамент има както модерни електроуреди и мебели, така и старинни предмети с антикварна стойност и произведения на изкуството, които създават тази уникална и уютна атмосфера.

Модерен интериор в традиционен апартамент

Апартаментът се простира на две нива, като всяко от тях е изцяло обзаведено в този специфичен стил, съчетаващ модерното с класическото. Интериорът е изключително артистичен, много светъл и просторен. Интересно е съчетанието между различни типове повърхности – както модерни и лъскави, така и груби и необработени, като например модерната извита стълба, свързваща двете нива. Тя е изработена от груби бетонни стъпала, съединени помежду си в центъра на конструкцията. Стълбата е завършена с елегантен извит парапет в ярко червен цвят, който обезопасява пространството, създавайки интересен декоративен ефект.

Модерен интериор в традиционен апартамент

На първото ниво са разположени всекидневните помещения: кухня, трапезария и дневна. Кухнята е перфектното местенце за започване на деня – тук може да изпиете първото си кафе, да хвърлите един поглед на новинарските сайтове, а по-късно дори да се развихрите и да сготвите вкусен обяд. Интериорът на кухнята е семпъл и практичен – бели плочки, комбинирани с бели шкафове и модерни сребристи електроуреди.
Трапезарията е разположена до кухненската ниша и е съставена от модерна правоъгълна жълта маса и сребристи метални столове, които са по-скоро в ретро стил, но пък чудесно се съчетават с кухненските електроуреди от неръждаема стомана.

Модерен интериор в традиционен апартамент

Колкото до дневната – тук отново имаме съчетание от модерни и класически мебели, които оформят приятно кътче за гледане на телевизия, четене на книга или срещи с приятели. На това ниво има и отделна баня.

Модерен интериор в традиционен апартамент

На горното ниво са разположени още една баня с тоалетна, модерна спалня с голямо и удобно легло, както и гигантски телевизор. В интериора на спалнята преобладават неутралните цветове, с изключение на абстрактната картина на стената в ярки лилави и зелени тонове. Спалнята е отделена от банята с помощта на много стилна двойна врата, изработена от черно дърво, простираща се от пода до тавана. Когато е затворена тази врата прилича по-скоро на гардероб.

Модерен интериор в традиционен апартамент

Самата баня е също много интересна – тя е позиционирана едва ли не на самата тераса и е изградена предимно от стъкло, така че със сигурност може да се похвали с чудесна гледка.

Модерен интериор в традиционен апартамент

Когато настъпи вечерта терасата се превръща в чудесно място, от където може да гледате залеза или да се наслаждавате на гледката към града. Атмосферата на терасата е едновременно бохемска, но и модерна, с много растения и свеж въздух. Идеалното място да завършите един натоварен работен ден.

Модерен интериор в традиционен апартамент


Източник: homedit.com
Посещения: 4164




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии