Начало ›Статии ›Как да изберете входна врата за своя дом

Как да изберете входна врата за своя дом



24.02.2016 г.

Как да изберете входна врата за своя дом


Изборът на входна врата е много важно решение при изграждането на всяка една къща или апартамент. Различните входни врати се отличават една от друга по множество параметри като размери, материал, стил, обков и редица други. Това ви дава възможност да изразите своя уникален стил и да придадете цялостен и завършен облик на жилището си. Съвременните производители на входни врати предлагат разнообразни модели с перфектно качество, с които да си гарантирате не само безупречна визия за своя дом, но и сигурност.

Входни врати
 
Висококачествената входна врата често е значителна инвестиция. Тя трябва да се вписва и да допълва архитектурата на жилището, за да може ефективно да повиши неговите естетически качества и продажна цена. Издръжливостта и надеждността са характеристики, които всички входни врати за къщи и апартаменти трябва да осигуряват. Те трябва да гарантират дълъг експлоатационен период, да имат стабилна конструкция и да бъдат съобразени със стандартите за качество.

Производителите на интериорни и входни врати са установили, че някои материали имат редица предимства пред други, което прави крилата, касите и цялостната конструкция на вратите по-устойчиви и повишава енергийната им ефективност. За да бъдете добре информирани, ето няколко основни насоки от специалистите за това как да изберете входна врата за своя дом:

Определете размера на вашата входна врата, материала, общата й конфигурация, дизайн и стил.

Под "размер на вратата" се разбира най-вече нейната ширина. Най-широко приложение намират входни врати с ширина 90 см и 1 метър, но се предлагат и различни по-нетрадиционни размери. Повечето врати имат стандартна височина от 2 м, но разполагате и с варианта за входни врати по индивидуална поръчка с посочени от вас пропорции.

Следващото важно решение е самата конфигурация на вратата или най-общо казано дали тя да бъде с едно или две крила и вида на касите. Обикновено входни врати с ширина до 1 м са еднокрили.

Входни врати

По отношение на материала, вариантите са разнообразни. Отличен съвременен вариант представляват входните врати с пълнеж на крилата от многопластови плочи ПДЧ и покритие от алуминий и HDF. Преценете дали предпочитате равно, плътно крило или искате вратата да има декоративни панели и детайли.

Помислете дали вратата ще има детайли от стъкло

Входни врати

Входни врати, при които е вложен стъклопакет, се прилагат най-често за къщи и по-рядко за апартаменти. Не всяка врата се нуждае от декоративни стъклени вложки, но в много случаи те представляват стилен и елегантен акцент.

Изберете цвета на вашата входна врата

Входни врати

Цветът на входната врата отразява индивидуалността на вашия дом и вижданията ви за стил. Важно е да го изберете така, че да бъдe в хармония с архитектурните специфики и интериора на жилището ви. Днес производителите на входни врати предлагат богата гама от цветове и текстури, които ви дават огромна свобода и множество варианти.

Изберете подходящ обков

Важно е да съобразите вида на обкова (дръжки, панти, брави, стопери и т.н.) с цялостния дизайн и стил на входната врата. В зависимост от това дали искате да постигнете по-модерен или класически облик, вариантите са на практика неограничени. Можете да изберете модели с изчистени и елегантни форми или такива с богата орнаментика и множество детайли.

Посещения: 4778




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Чех-Пласт ООД
Чех-Пласт ООД - производство и монтаж на Al и PVC дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади, стъклени врати и витрини,...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии