Начало ›Статии ›Стилни идеи за дома в черно

Стилни идеи за дома в черно



27.11.2013 г.

Стилни идеи за дома в черно


Също като малката черна рокля, която неизменно присъства в дамския гардероб от 20-те години на миналия век, черният цвят никога не излиза от мода, особено по отношение на интериора на дома.

Този властен нюанс определено е сред любимите на дизайнерите. Той е дързък, кара цветовете около него да изпъкват и създава чувство на драматизъм. Но най-важното е, че позволява най-разнообразни интериорни решения. Независимо дали става въпрос за акцентната стена или за рамка на картина, този цвят може да се съчетае с всичко и резултатът ще изглежда страхотно.

Ето шест идеи за използване на черно в декора, с които ще добиете представа как елегантният черен цвят може напълно да преобрази дома:


Нека малките пространства да изпъкнат

Стилни идеи за дома в черно

Искате  да накарате малката стая да изглежда по-голяма? Забравете това, което със сигурност сте чували досега – а именно, че едно неголямо помещение трябва да бъде боядисано в светли тонове. В действителност тъмните стаи създават усещане, че са по-просторни, защото се губят ясните очертания на помещението. Освен това на черния фон различните нюанси на дървото изпъкват и детайлите "оживяват".


Използвайте черното за пода

Стилни идеи за дома в черно

Подът лесно може да се изцапа или да стане на петна, затова изборът на дървен материал череша е доста удачен. Друг отличен вариант е черният гранит. А съчетанието на черно и бяло изглежда прекрасно на всеки под и е класически дизайн за фоайета.


Съчетайте черното с друг цвят

Стилни идеи за дома в черно

Добавете малко синьо или зелено в помещение, издържано в черно, за да подчертаете наситеността на черния цвят. Така ще постигнете изключително елегантна визия в банята, както и във всяко друго помещение у дома.


Използвайте картини, снимки и други детайли

Стилни идеи за дома в черно

Окачете цветни картини или снимки на черната стена. Ако сте подбрали монохромни картини и скулптури за дома, фокусът ще пада върху цвета на самите картини, като текстурата и повърхността ще се откроят. Другият вариант е да подберете джунджурии, снимки и картини в черно за стена в по-светъл цвят.


Декорация с ковано желязо

Стилни идеи за дома в черно

Кованото желязо изглежда изключително стилно в интериора. Можете да добавите  зелени или други светли нюанси, с които помощта на които кованото желязо по-лесно ще се открои.


Използвайте черни мебели за акцент

Стилни идеи за дома в черно

Вместо големите мебели, например дивана, да са в черен цвят, заложете на малка черна масичка, която да послужи за акцент в помещението, или на стол, който да привлича вниманието към себе си. Към тях добавете различни акценти в черно из цялата стая. Ефектът със сигурност ще е поразителен.

Източник: hgtv.com
Посещения: 3174




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Чех-Пласт ООД
Чех-Пласт ООД - производство и монтаж на Al и PVC дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади, стъклени врати и витрини,...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...




 



Тагове Статии