Начало ›Статии ›Огледало от стара рамка на прозорец

Огледало от стара рамка на прозорец



19.11.2009 г.

Огледало от стара рамка на прозорец


Ако разполагате със стара рамка за прозорец или можете да намерите такава от приятели, можете да я превърнете в интересен аксесоар за дома. За целта, освен рамката, са Ви необходими и няколко парчето огледало (може и остатъчни). Освен функционален, огледалото ще бъде и красив аксесоар за интериора – разпръсквайки светлината, то ще направи помещението оптически по-просторно. Вижте повече подробности за проекта.

огледало


Необходими материали:

▪ стара прозоречна рамка, разделена на сектори
▪ парчета огледало (с дебелина 3-4 мм) – размерите на парчетата зависят от тези на секторите ▪ хартиено тиксо
▪ 2 метални приспособления за окачване (и винтове за стена)
▪ 4 винта с шайби
▪ филцови подложки
▪ гофриран картон
▪ дрелка
▪ мерителна рулетка
▪ молив
▪ отвертка
▪ макетно ножче

огледало

           огледало
Метално приспособление за окачване.


Инструкции:

1. Вземете парче гъвкав материал (например плексиглас) и го тествайте дали пасва на всички сектори. Ако секторите не са с еднакви размери, тествайте с няколко парчета от материала.

огледало

2. Измерете парчето (когато то вече е напаснало на отворите) и поръчайте парчета огледало със същите размери (или ако можете сами ги изрежете от по-голямо парче).

огледало

3. Когато парчетата огледало са готови, вкарайте всяко от тях в съответните отвори.

огледало

4. Използвайте макетното ножче, за да изрежете парчета от картона – с размерите на парчетата огледало. В зависимост от дебелината на рамката и тази на картона, може да се наложи да поставите във всеки отвор по 2 парчета.

огледало

5. Вкарайте картонените парчета в секторите, така че да покриете цялата рамка.

огледало

6. С хартиеното тиксо облепете всички добре ръбове на картона.

огледало

7. Пробийте няколко пилотни отвора на гърба на рамката, започвайки на около 2-3 см. от горната й част. Монтирайте с винтове (и шайби) металните приспособления за окачване.

8. Залепете по една филцова подложка във всеки ъгъл на огледалото (ако така то не стои стабилно, поставете само в долната му част).

огледало

9. Измерете разстоянието между двете метални приспособления за окачване и пробийте отворите за монтаж на огледалото върху стената. В зависимост от типа на стената (панел, тухла, гипсокартон), монтирайте рамката с огледалото на желаното място. Не забравяйте обаче, че тя тежи доста и монтажът трябва да е достатъчно стабилен, за да не падне на земята.

Източник: Craftynest.com
Посещения: 10579




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Чех-Пласт ООД
Чех-Пласт ООД - производство и монтаж на Al и PVC дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади, стъклени врати и витрини,...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии