Начало ›Новини ›Защитена и дълготрайна фасада

Защитена и дълготрайна фасада

Мазилки и бои Ceresit с формула BioProtect

06.08.2010 г.

Защитена и дълготрайна фасада


Топлоизолационната система осигурява стил и красив външен вид на Вашия дом. Но освен това тя трябва да защитава срещу външни фактори като лоши атмосферни влияния, влага. От не по-малко значение е топлоизолацията да е защитена от развитие на микроорганизми като мухъл и плесен, които рано или късно водят до влошен външен вид. Мазилките и боите Ceresit с формула BioProtect гарантират висока защита срещу микробиологични замърсявания.

Топлината и здравословният климат имат положителен ефект върху Вас и Вашето семейство. Защитеният и уютен дом е много по-комфортен, защото в него е налице оптимална температура през всеки сезон.

Начинът, по който домът влияе на здравето Ви, зависи от много фактори. Строителните материали, с които е топлоизолирана сградата, месторазположението й, климатът и заобикалящата среда са от изключително значение.

Резките промени на температурата, влажността на въздуха, валежите, вятъра, близостта на гора или река, натовареността на пътища в близост или наличието на фабрика влияят върху дълготрайността и естетиката на фасадата. Малко хора взимат под внимание тези фактори при избора на сградата, в която ще живеят. Посоката на вятъра може да не изглежда от голямо значение, но се отразява на замърсяването на фасадата с прах, полени, мухъл и плесени.

Ефективна защита на фасадата може да бъде осигурена при употреба на материали, които са устойчиви на замърсяване. Изборът на мазилка и боя е от голямо значение за защитата на вътрешните слоеве на топлоизолационната система.

Досега най-популярният метод за защита беше намаляването на пропускливостта на мазилките и боите. При висока пропускливост, прахта и водата по фасадата се просмукват във вътрешните слоеве на топлоизолационната система и образуват благоприятна среда за развитие на мухъл. Този метод е ефективен, но невинаги се оказва достатъчен.

Хенкел разработи формула за цялостна защита на мазилки и бои срещу биологични замърсявания. Мазилките и фасадните бои Ceresit са подсилени с формула BioProtect. Формулата е комбинация от биоцидни добавки, които осигуряват защита на мазилките и боите срещу корозия. Допълнително хидрофобните добавки намаляват пропускливостта, като подсилват устойчивостта. Защитните функции на мазилките и фасадните бои Ceresit с формула BioProtect са тествани в лабораторни условия, където се симулира употребата в продължение на десетилетия. В съчетание с всички продукти от топлоизолационна система Ceresit Ceretherm мазилките и боите осигуряват защита, устойчивост и дълготрайност.

Всички мазилки и бои Ceresit с формула BioProtect притежават биоцидна регистрация от Министерството на здравеопазването. Благодарение на формулата BioProtect мазилките Ceresit предоставят ефективна защита срещу микробиологични замърсявания и удължават значително живота на Вашата фасада.

Продуктите са тествани срещу микробиологични замърсявания в акредитирана лаборатория на Thor Company (един от световно признатите производители на вещества за биологична защита). Дълготрайната защита на мазилките Ceresit с формула BioProtect е тествана и в климатична камера, според директиви на Европейския съюз. Като част от системата за топлоизолация Ceresit Ceretherm, мазилките и боите Ceresit имат Европейско техническо одобрение (ETA), което още веднъж потвърждава високото качество и надеждност.

При употреба на всички материали от топлоизолационна система Ceresit Ceretherm Хенкел България предоставя 10 години гаранция за качеството на продуктите, съобразно гаранционните условия.

Мазилки и бои Ceresit с формула BioProtect:
Акрилни мазилки: Ceresit CT 60 и Ceresit CT 64
Силикат-силиконови мазилки: Ceresit CT 174 и Ceresit CT 175
Силиконови мазилки: Ceresit CT 74 и Ceresit CT 75
Акрилна боя: Ceresit CT 42
Силикатна боя: Ceresit CT 54
Силиконова боя: Ceresit CT 48


Посещения: 1813




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Чех-Пласт ООД
Чех-Пласт ООД - производство и монтаж на Al и PVC дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади, стъклени врати и витрини,...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...




 



Тагове Новини