Начало ›Блог ›Хитри идеи за ремонта у дома

Хитри идеи за ремонта у дома


Публикувано на 20 април 2008 от

Дори само преди година-две с таткото да сте приключили с освежителния ремонт на апартамента, ако се огледаш наоколо, ще разбереш, че май отново му е дошло времето. Ето как се справи с това нашето семейство.

След поредния оглед на изрисуваните тапети, на увеличаващите се петънца по килимите и на все „по-смаляващото“ се легло на нашия син, трябваше и аз да призная пред себе си, че ремонтът е неизбежен. Съставих план, изчислих приблизително разходите и едва тогава споделих идеята си с таткото.

Майстор у дома!

Първата стъпка за успешен ремонт у дома е да привлечеш таткото за каузата. Бъди подготвена и заредена с поне 20-тина аргумента защо цялото това усилие си заслужава. Направи подробен списък с нужните продукти (можеш маалко да го раздуеш, защото таткото със сигурност ще го посъкрати), набележи не повече от 2-3 магазина (по-добре да са наблизо в квартала) и тържествено обещай, че агонията няма да продължи повече от една, максимум две седмици. Съпругът ми обича да си майстори у дома, затова за мен убеждаването не беше толкова трудно.  Помогна ми и обещанието, че тази година със сигурност няма да пропуснем морето.

Хлапето – при баба и дядо

Не се заблуждавайте, че ремонтът, дори и само освежителен, е възможен с малчуган у дома. При нас това се оказа най-големият коз – тъкмо бяхме изпратили сина ни на първата си ваканция при баба и дядо. И ситуацията беше – сега или никога.

Детска стая с едно наум

С пълна пара се заехме с нашия освежителен ремонт. Предстоеше ни да превърнем досегашната спалня в приказна детска стая. За да спестим време и средства, поставихме тапети не на цялата стена, а само от пода до метър и половина височина. Така избрахме шарени тапети със забавни орнаменти, които иначе не са подходящи за облепване на целите стени. А и след време спокойно можем да ги подменим. След поредния разгледан модел на детска стая, решихме, че най-добрият вариант е да се купят отделни модули, които да аранжираме по наш вкус у дома. Така не беше нужно да купуваме задължително бюро, от което на този етап нямаме нужда. Заложихме на голямо юношеско легло, за да може синът ни спокойно да гони ръста на баща си. Хитра идея беше да вземем секция без много чекмеджета и шкафове, а предимно с отворени рафтове, които са на нивото на малчугана. Така лесно ще го научим да подрежда играчките и книжките си. Другият вариант е специален кош във формата на любимо животно или анимационен герой. Сега всяка вечер нашият „тигър“ вкусно похапва разхвърляните играчки.

Хол – 2 в 1

Новата детска стая беше готова, но оставаше въпросът къде точно да разположим семейното си ложе. Тъй като апартаментът ни е малък, беше ясно, че ще се прехвърлим в хола.  И така се сдобихме с хол и спалня в едно. Като символична стена между двете, измайсторихме ниска малка етажерка без гръб, на която наредихме цветя и книги. Тя разделя пространството и в същото време не спира светлината от прозорците.  Ако нямаш много време и средства за боядисване, тапети или подови настилки, не забравяй, че дори едно ново килимче или перденце ще освежи чудесно стаята. Заложи на дребните детайли, които ще ти помогнат да се чувстваш уютно у дома. Ако ли пък всички тези усилия ти се струват непосилни и безсмислени, може би е дошло времето да се преместите в нов-новеничък (и по-голям) апартамент.




Гласувай

 
1
2
3
4
5







Коментари

Добави коментар


Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...




 



Тагове Блог


Топ потребители