Начало ›Статии ›Направи си сам: етажерка от палет

Направи си сам: етажерка от палет



27.05.2015 г.

Направи си сам: етажерка от палет


Повторната употреба на палети не спира да е популярна вече години наред. Те са евтини, лесни за работа и изглеждат уникално. Един от най-добрите начини за тяхната употреба е да ги превърнем в етажерка. За целта конструкцията е обърната вертикално, което е предимство за малки пространства, защото те се нуждаят от повече функционалност на ограничена площ.

Етажерка от палет

Проектът изисква само няколко съвсем малки модификации, така че не се стряскайте от размера. Това е един сравнително бърз "неделен" проект, който в случая е решен в шикозен, но в същото време непретенциозен винтидж хипи стил.

Направи си сам: етажерка от палет


Необходими материали:

  • палет
  • рулетка
  • няколко дъски
  • трион
  • бяла боя
  • лепенки букви – по желание
  • гвоздеи
  • чук

Инструкции:

1. Започнете с почистване на палета – много от тях са стояли в складови помещения и могат да имат паяжини, малки трески, различни замърсявания.

Етажерка от палет

2. Изберете къде искате да поставите рафтове на палета. В показания случай са използвани хоризонталните носещи елементи, а върхът е оставен отворен, за да държи ролки с хартия. Преценете за какво ще използвате етажерката и я планирайте според вашите нужди.

Измерете разстоянието от долната част на палета до хоризонталната свръзка (дъската, която го държи в средата), и от нея до върха.

Етажерка от палет

3. След като сте измерили разстоянията, отрежете дъски със съответните размери, така че да запълват луфтовете и да образуват затворено пространство.

Етажерка от палет

4. Заковете дъските с пироните. Вече имате функционални рафтове тип "джоб".

Етажерка от палет

Допълнително можете да боядисате отделни дъски за акцент, или дори целия палет, в зависимост от търсения ефект. В показания случай акцентите са залепени буквички, които указват какво се държи на всеки рафт. Можете да решите да ги надпишете и на ръка и да добавите своя почерк (буквално!) към вашето ново творение.

Етажерка от палет

Друга идея, която не е показана тук, е да закачите кукучки или просто да забиете гвоздеи, които да служат за закачане на различни полезни неща.


Източник: homedit.com
Посещения: 4996




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Чех-Пласт ООД
Чех-Пласт ООД - производство и монтаж на Al и PVC дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади, стъклени врати и витрини,...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии