Начало ›Фирми ›Технопанел ЕАД
Технопанел ЕАД
град:
София  

адрес:
с. Яна 1805, ул. "Заводска" №1 - производствена и административна сграда 

телефон:
02/ 994 24 22, 02/ 958 26 99 

факс:
02/ 994 24 23 

сайт:

посещения:
17397


Технопанел ЕАД е българската компания, която разработва, произвежда и предлага покривни и фасадни ограждащи системи от сандвич панели за нуждите на индустриалното строителство.

Технопанел
Технопанел
Технопанел
Технопанел

Заводът, разположен върху терен от 65 хил. кв. м на територията на село Яна, в близост до София, има непосредствен достъп до автомагистрала Хемус и връзка с автомагистрала Тракия, както и собствен железопътен подход. Проектът стартира през месец юли 2007 г. и днес новопостроеният завод разполага с най-модерното оборудване за непрекъснато производство на сандвич панели.
Продуктовият обхват включва пълни стенни ограждащи и покривни системи от трислойни панели, тип сандвич с изолационна сърцевина от полиуретан (PUR), полиизоцианурат (PIR) и минерална вата (МW) и завършващи вътрешен и външен слой от поцинкована и защитена с полиестерно покритие ламарина в номенклатура от стандартни и специални цветове.

Покривните панели TTOP са подходящи за всякакъв вид топлоизолирани покриви при минимален наклон на ската 7%. Проблеми като течове или прах са изцяло елиминирани чрез прецизните и безупречни сглобки на панелите. Благодарение на изключителното поведение при понасяне на натоварвания и малкото им собствено тегло, панелите ТТОР позволяват достигане на по-големи разстояния между столиците, което води до спестяване на материал от носещата конструкция и съкращаване времето за изпълнение. Те могат да бъдат с 3 или с 5 ребра в зависимост от разстоянието, което трябва да премостят. Стандартните дебелини на панелите ТТОР са в диапазон 30 - 120 мм.

Стенните панели TFACE се използват за фасади на индустриални и офис сгради, производствени халета, складове и др. Панелите са с характерно оребрение или с гладка повърхност. Начините на свързване между стенните панели TFACE позволяват както вертикален, така и хоризонтален монтаж. Това в комбинация с различните видове профилиране на външния лист ламарина дава възможност за разнообразни архитектурни решения и придава естетичен вид на фасадите, а плътността на връзките гарантира водонепроницаемост и топлоизолационна надеждност. Стандартните дебелини на панелите TFACE са в диапазон 25 - 200 мм.

Инженерният екип на Технопанел разработва чертежи по всички детайли на сградата, монтажни планове и съобразени с тях графици на доставка, както и пълно остойностяване на проекта в частта ограждане.

 
Тагове Фирми