Начало ›Фирми ›Винербергер ЕООД
Винербергер ЕООД
град:
София  

адрес:
ул. Св. Пимен Зографски 4, Бизнес сграда 2, ет. 2 

телефон:
02/ 8066 720, 02/ 8066 727, 02/ 8066 777 

факс:
02/ 8066 778 

сайт:

посещения:
88931


Винербергер ЕООД е дъщерно дружество на Wienerberger AG - австрийски концерн с 200-годишна история и представена в 30 държави. Централата на фирмата се намира във Виена, Австрия.

Винербергер
Винербергер
Porotherm
Tondach
Semmelrock

Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, въвеждане и сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации при проектиране и изпълнение на система от керамични изделия - голямоформатни керамични блокове и щурцове Porotherm, керамични решения за покриви Tondach и фасадна керамика Terca.

Винербергер стъпва на българския пазар в края на 2004 г., а проектът "Реконструкция и модернизация на керамичен завод Луковит" е завършен през 2007 г., с което се дава началото на местното производство в най-модерния завод на Балканите. Инвестицията от 25 млн. евро обхваща комплексна реконструкция и модернизация на завода и оборудването в съответствие с най-новите технически стандарти. Реализацията на проекта оказа положително въздействие върху заетостта на населението и като цяло подобри инфраструктурата в региона.

С пускането в експлоатация на завода в Луковит Винербергер ЕООД цели да предложи на нашия пазар висококачествени изделия, произведени в България, с които да отговори на нарасналите изисквания на инвеститорите, строителите и крайните клиенти. Отскоро керамичните керемиди Тондах успешно допълват продуктовата гама на компанията, като предоставят цялостни системни решения за покриви.

Продукти:

• Голямоформатни керамични блокове с вертикални кухини за защитена зидария Porotherm.
• Керамични щурцове Porotherm.
• Керамични керемиди Tondach.
• Керамични и некерамични аксесоари за покриви Tondach.
• Покривни прозорци и аксесоари за тях Tondach.
• Коминни системи Wienerberger.
• Бетонови настилки и аксесоари Semmelrock.

 
Тагове Фирми