Начало ›Фирми ›Винербергер ЕООД
Винербергер ЕООД
град:
София  

адрес:
ул. Св. Пимен Зографски 4, Бизнес сграда 2, ет. 2 

телефон:
02/ 8066 720, 8066 727 

факс:
02/ 8066 778 

сайт:

посещения:
19876


Винербергер ЕООД предлага система от керамични изделия - голямоформатни блокове и щурцове Porotherm, фасадна керамика и настилки Terca.

Винербергер е международна компания с акционерно участие, представена в 26 държави. Централата на фирмата се намира във Виена, Австрия. Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, въвеждане и сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации при проектиране и изпълнение на система от керамични изделия - голямоформатни блокове и щурцове POROTHERM и фасадна керамика и настилки TERCA.

В своята почти 200-годишна история всеки член на групата Винербергер залага на ценности и традиции, неподвластни времето. Благодарение на солидната основа на опит и иновативни решения се концентрираме върху ползата от нашия продукт за потребителя и опазване на околната среда. Стремим се към трайно и дългосрочно развитие, като съблюдаваме както икономическите, така и социални аспекти на производството.

Винербергер стъпва на българския пазар в края на 2004 г. като Винербергер ЕООД и стартира с внос от Унгария и Румъния на керамични блокове с вертикални кухини с марка POROTHERM – един изцяло нов, но очакван и търсен от пазара качествен продукт. Първият ни проект "Реконструкция и модернизация на керамичен завод Луковит" е пуснат в експлоатация в края на 2007 година след близо 10 месеца на строителство.

Инвестицията от 25 млн. евро обхваща комплексна реконструкция и модернизация на завода и оборудването в съответствие с най-новите технически стандарти, внедряване на най-нови технологии за редуциране на енергията за производство, както и подобряване условията на труд и създаване на благоприятна работна атмосфера, отговаряща на изискванията за безопасност на труда и здравните норми в страната. Част от тази инвестиция е предоставена от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Реализацията на проекта оказа положително въздействие върху заетостта на населението по време на строителството и експлоатацията и като цяло подобри инфраструктурата в региона. Наред с инвестиционния климат в областта се подобриха и икономическите и социалните показатели. Като част от групата на Винербергер се ползваме с международния авторитет на компания с новаторски и екологично ориентиран дух на развитие.

С пускането в експлоатация на завода в Луковит Винербергер ЕООД цели да предложи на нашия пазар висококачествени изделия, произведени в България, с които да отговори на нарасналите изисквания на инвеститорите, строителите и крайните клиенти.

 
Тагове Фирми