Начало ›Статии ›5 трансформации на малки пространства

5 трансформации на малки пространства



09.03.2010 г.

5 трансформации на малки пространства


Предлагаме Ви 5 интересни трансформации в интериорния дизайн на помещения с ограничено пространство.


1. Кухня

Преди: Тъмна кухня с остарял дизайн от ’70-те години

дизайн

След: Кухня със съвременен дизайн и много светлина

дизайн

"Измореният" вид на помещението се дължи както на липсата на светлина, така и на дизайна му – тип „корабна кухня", при който шкафовете и уредите са разположени от двете страни на помещението. Подовото покритие е старо и износено, а кухненските шкафове – безинтересни и скучни. Всичко това е заменено с ново покритие на кухненските шкафове, не скъпа подова настилка и интересен фон около мивката.

Новият дизайн носи атмосферата на 21-ви век, с неговата свободна употреба на цветовете. Подовото покритие е от лакирани шперплатови плочки. Кухненските шкафове не са заменени с нови, а са използвани 2 различни цвята, които да ги накарат да изглеждат с по-богата текстура.


2. Всекидневна

Преди: Бяло, бяло и пак бяло

дизайн

След: Всекидневна, вдъхновена от хотелите


дизайн

Липсата на цвят в тази всекидневна придава на пространството един твърде монотонен външен вид. Затова белият цвят на места е заменен с нюанси от кафявата гама, с пастелно синьо и кремаво. Добавени са и сребристи металически акценти, които внасят блясък и елегантност. Шахматната шарка върху едната стена контрастира с едноцветните тъкани върху столовете и дивана.


3. Всекидневна – стая за срещи


Преди: Еднообразна стая за срещи и купони

дизайн

След: Ефектен ъндърграунд салон

дизайн

Това помещение се намира на партера. То е превърнато в място за забавление, с дансинг и пространство за сядане. Новият дизайн съчетава цвят, функция и драматично осветление. Върху стените са поставени елементи от плат, за да се засили декоративният ефект. Модулната система за сядане е създадена от градински мебели, тапицирани в плътни материи.


4. Всекидневна - офис

Преди: Стандартна всекидневна – офис

дизайн
дизайн
дизайн

След: Домашен офис в червената гама


дизайн
дизайн
дизайн

Към иначе стандартното преходно помещение, разделено на две части, дизайнерът е добавил много червени нюанси – по-ярки във всекидневната и по-матови в офиса. Двете части са разделени от двойка бели завеси, която омекотява червената гама.


5. Баня

Преди: Баня в лавандулово и черно

дизайн

След: Баня в пастелни нюанси

дизайн

Тази баня е разположена в апартамент, строен през 20-те години на миналия век и определено има нужда от трансформация. Основните цветове са лавандула и черно в различни нюанси. При трансформацията тези нюанси са заменени с кафявата, бялата и синята гама. Малко използваната вана е превърната в място за сядане. Тъмните цветове и неправилното осветление са създавали усещане за мрачност и тежест в помещението, затова са заменени с по-светли, а осветлението е подобрено.

Източник: Hgtv.com
Посещения: 6868




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Софстройремонт ЕООД
Софстройремонт предлага всички видове външни и вътрешни ремонти, довършителни работи и извозване на строителни отпадъци. 2...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...




 



Тагове Статии