Начало ›Статии ›Направете си сами огледална масичка за кафе

Направете си сами огледална масичка за кафе



22.01.2009 г.

Направете си сами огледална масичка за кафе


Създайте ефектна фокусна точка – огледална масичка за кафе в сребристо, която не само ще краси дома Ви, но и ще разпръсква светлината из цялото помещение. Основата на масичката е обикновена, лесна за сглобяване дървена кутия, а облицовката – от скосени огледални плочки с размери около 30 х 30 см. По свой избор можете да поставите облицовка върху цялата повърхност на масичката или пък само отгоре/ отстрани.


Необходими инструменти:

● инструменти за нарязване на дървесината (банциг, комбиниран трион за скосяване на ъглите под ъгъл 45 градуса и др.)
(Забележка: Ако не разполагате с такива инструменти или нямате опит в работата с тях, най-добре е да поръчате на специалист /дърводелец/ да Ви ги нареже предварително.)
● чук и пирони
● четка за боя
● дрелка
● пистолет за силикон
● шпатула (с ширина 10 или повече см.)


Необходими материали:

● лепило за дърво
● 2 бр. МДФ плоскости (дебелина: 1.3 см.) - с размери 122 х 244 см.
● пирончета с размери 4.5 и 1.6 см.
● грунд
● металическа (сребриста) боя
● облицовка за ръбовете (полу-кръг)
● черна боя
● прозрачен силикон
● #8 винтове за дърво (2.5 см.)
● самозалепваща се бояджийска лента
● 1 бр. огледало със скосени ръбове – с размери 61 х 92 см. (за плота на масата)
● 10 бр. огледални плочки със скосени ръбове – с размери 30.5 х 30.5 см. (за страничната облицовка)


Инструкции:

Стъпка 1
Срежете от МДФ плоскостите:
* 2 парчета с размери 63 х 93.5 см. (за горната и долната част);
* 2 парчета с размери 29 х 93.5 см. (за страничните части);
* 2 парчета с размери 29 х 63 см. (за крайните части);
* 2 парчета с размери 10 х 40.5 см. и 2 парчета с размери 10 х 73.5 см. (за базата);

масичка за кафе

Остатъците от МДФ използвайте, за да направите 4 броя монтажни скоби с размери 5 х 5 см. (срязани под ъгъл 45°), за да монтирате базата.

Стъпка 2
Сглобете базата и тялото на масичката с помощта на дърводелското лепило и пирончетата (4.5 см.). Маркирайте предварително местоположението на пироните, така че, когато лепилото стегне, да можете да ги зенкеровате преди жлебовката.

Стъпка 3
Жлебовайте горния ръб и страничните ръбове с канал с размери 1 х 1 см., за да поставите в жлебовете облицовката за ръба с полукръгла форма. По този начин всяка огледална повърхност ще бъде на едно ниво с цялостната повърхност на масичката.

масичка за кафе

Стъпка 4
Скосете под ъгъл 45° горните ъгли на полукръглата облицовка и съединете скосените ръбове в ъглите. Залепете и заковете с пирони (1.6 см.).

масичка за кафе

Стъпка 5
Обработете с шкурка ръбовете на полукръглата облицовка и нанесете грунд. Нанесете 2 слоя от металическата боя.

масичка за кафе

Стъпка 6
Боядисайте основата с 2 слоя черна боя и оставете да изсъхне. Зенкеровайте няколко винта за дърво (2.5 см.), за да монтирате тялото на масичката към базата. Отстрани и в краищата направете оставете компенсаторно разстояние от 10 см.

масичка за кафе

Стъпка 7
Тествайте на сухо разположението на огледалата (горе и встрани), след което ги залепете на местата им с прозрачен силикон. Загладете силикона с помощта на шпатулата, за да изравните слоя. Залепете плоскостите със самозалепваща се лента, за да ги задържите на местата им, докато силиконът изсъхне. Когато всичко е готово внимателно наместете масичката за кафе на мястото й, третирайки я с особено внимание заради чупливостта на облицовката. Пазете я от директен контакт с малки деца и домашни любимци, за да избегнете счупване на огледалата и евентуални инциденти.

масичка за кафе


Източник: Diy.homedepot.ca
Посещения: 6791




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Подови настилки ООД
Фирмата предлага голямо разнообразие от настилки, подходящи за офиса, магазина, хотела, ресторанта, както и луксозни домашни...

 
Чех-Пласт ООД
Чех-Пласт ООД - производство и монтаж на Al и PVC дограма, окачени фасади, вентилируеми фасади, стъклени врати и витрини,...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии